Novosti

04. svibanj 2022.

Drugi sajam strukovnog obrazovanja u Karlovcu

Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Karlovac i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Karlovac organiziraju jednodnevni sajam strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva te podsektoru strojarstva koji će se održati u srijedu 4. svibnja 2022. ispred Gradskog kazališta „Zorin dom“ u Karlovcu. Svečano otvorenje zakazano je za 10 sati dok će za posjetitelje sajam biti otvoren od 9 do 16 sati.

Sajam će otvoriti županica Karlovačke županije Martina Furdek – Hajdin uz nazočnost karlovačkog gradonačelnika.
Sajam će okupiti sve važne tvrtke, škole i institucije s područja Karlovačke županije i šire koje će predstaviti mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja u navedenom sektoru i podsektoru. Mogućnosti koje nude strukovna zanimanja imati će priliku upoznati i učenici partnerskih škola koji će organiziranim prijevozom posjetiti sajam.
U sklopu sajma održati će se Okrugli stol na temu „Potrebe tržišta rada – povezanost mladih i poslodavaca“ s početkom u 12.00 sati u Velikoj dvorani Gradskog kazališta „Zorin dom u Karlovcu“. Na panel raspravi sudjelovati će predstavnici tvtki te najvažnijih institucija s područja Karlovačke županije.
Za učenike partnerskih škola biti će organizirana radionica pisanja životopisa koju će provesti Hrvatski zavod za zapošljavanja – Područni ured Karlovac.
Organizacija sajma sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Organizator sajma je Tehnička škola Karlovac u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom  Karlovac.