Novosti

21. ožujak 2022.

Predstava "Stonoga Goga" za Svjetski dan lutkarstva u Zorin domu

Bliži nam se Svjetski dan lutkarstva! Svjetski dan lutkarstva, važna je prigoda da se svim lutkarskim kazalištima i lutkarima upute čestitke za njihova postignuća i promociju lutkarskog stvaralaštva.I ove godine pod okriljem udruge UNIMA obilježit će se ovaj dan diljem svijeta te prenijeti nadahnute poruke o kreativnoj, odgojnoj i umjetničkoj važnosti i specifičnosti lutkarskog kazališta u suvremenom društvu i umjetnosti.

Čudesne i raznolike lutkarske kreacije te minuciozne i zadivljujuće lutkarske animacije hrvatskih lutkara i entuzijasta stvorile su respektabilnu tradiciju iz koje niču i današnja umjetnička postignuća profesionalnih i amaterskih lutkarskih kazališta te njihovi uspjesi na domaćoj i međunarodnoj lutkarskoj sceni. Novi naraštaji hrvatskih studenata lutkara najavljuju izniman i kvalitetan razvoj hrvatskog lutkarskog stvaralaštva, kojemu zasigurno neće nedostajati vjerne publike. Potrebno je istaknuti i osobite zasluge Hrvatskog centra UNIMA u promociji lutkarske umjetnosti i povezivanju hrvatskog lutkarstva u svjetsku lutkarsku mrežu.
Gradsko kazalište „Zorin dom“ obilježit će ovaj kazalištima omiljen dan gostujućom predstavom Teatra Poco Loco „STONOGA GOGA“. Predstava će igrati u dva termina - 9:00 sati i10:30 sati za naše najmlađe.

STONOGA GOGA

Gdje spavaju bubamare? Što prodaje smrdljivi Martin?Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? Pogledajte „Stonogu Gogu“ i saznat ćete sve to, a i druge važne informacije o sitnim šumskim životinjama.
Tekst „Stonoga Goga“, nagrađen na 9. izdanju festivala Mali Marulić, govori o modnoj ovisnici Gogi, koja za svaku nogu bira drugačiju cipelu. Ona uživa u japankama, štiklama, čizmama i šlapama sve dok je susret sa jednom gladnom pticom ne opameti. Cipele su razbacane po cijeloj šumi, a Goga je na sto muka! U napetoj potrazi za svojim blagom, ona shvaća da su prijatelji, pomaganje i empatija vredniji od svake cipele.

Tko bi rekao da će ona škrtica s početka priče, na kraju pjevati sasvim drugu pjesmu:

„...Dosta mi je mode
Poklanjam sve cipele u ime slobode.
Eto ih vama, ako nekom treba
Nek' se skloni od kišovitog neba.
Sve što imam, želim dijeliti.
Prijatelje želim razveseliti.“

Uzrast: od 3 do 10 godina