Novosti

22. veljača 2022.

Nove nagrade stigle u Zorin dom

Nagradu „Joza” 2021. godine utemeljili su Gradsko kazalište „Joza Ivakić”, lokalne medijske kuće, Plava vinkovačka i Novosti, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.

Posebna je to nagrada na hrvatskoj kazališnoj sceni jer jedino u Vinkovcima publika tijekom cijele godine ima priliku glasovati putem kupona, koji svaki gledatelj dobije uz kupljenu ulaznicu. A glasovalo se za: najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

Od 77 muških uloga, u 10 različitih predstava u produkciji GK Joza Ivakić Vinkovci, 6 za odrasle i 4 za djecu, najviše glasova publike u kategoriji najbolji glumac dobili su Marijan Josipović u predstavi za djecu i Vladimir Andrić u predstavi za odrasle. Od 55 ženskih uloga u domaćoj produkciji za najbolju glumicu publika je odabrala Katarinu Šestić u predstavi za djecu i Mateu Marušić u predstavi za odrasle.

Od 14 gostujućih predstava vinkovačka publika kao najbolju predstavu za djecu odabrala je “Korak po korak do čiste planete” GK Zorin dom Karlovac, a kao najbolju predstavu za odrasle “‘A. jmo P. robat ČEHOV. a” iste kazališne kuće.

Nagradu za najbolju domaću predstavu za djecu ravnopravno su s istim brojem glasova podijelile predstave “Ljepotica i zvijer” i “Crvenkapica”, koprodukcije DK Branka Mihaljevića u Osijeku i GK Joza Ivakić. U kategoriji predstava za odrasle dobitnik je predstava “Tamo gdje tuga spava”, koprodukcija GK Joza Ivakić i Kazališta „Nova scena“ Vinkovci.