Novosti

11. veljača 2022.

Koncert "Ususret Valentinovu" - PERO GALIĆ ft HOJSAK & NOVOSEL

Hojsak i Novosel vraćaju se u Karlovac, a ovoga puta pridružit će im se i legendarni rock pjevač!

Kada su prije dvije godine, točnije 20.2.2020. nastupili u Karlovcu, baš ništa nije odavalo dojam da će proći skoro dvije godine od njihovog ponovnog pojavljivanja u Karlovcu. Hojsak i Novosel tada su svoj nastup u Zorin domu najavili iz Washingtona  gdje su svirali koncert u našoj ambasadi povodom predsjedanja Republike Hrvatske Europskom Unijom.
-    Sjećam se da je to bio sjajan koncert, publika nas je sjajno prihvatila i disala s nama od prve do posljednje odsvirane note. Već tada počeli smo s organizatorima pregovarati o mogućnostima ponovnog nastupa uz neke pompozne goste kao što su Tamburaški orkestar HRT-a ili uz Vlatka Stefanovskog s kojima imamo redovnu suradnju, no pandemija je sve odgodila ili bolje rečeno otkazala. – rekao je Filip Novosel.
U međuvremenu se kalendar punio i praznio, koncerti dogovarali i otkazivali, ali ono što se nije moglo otkazati je izlazak novog albuma Traditional Songbook na kojem je duo predstavio neke od najljepših tradicijskih pjesama i napjeva u svom karakterističnom stilu uz sjajne goste kao što su ženska klapa Cesarice, Neno Belan i Pero Galić.
-    Album je izišao na tržište početkom listopada 2021., a nakon sjajne promocije u zagrebačkom HGZ-u uslijedilo je još nekoliko koncertnih promocija po Hrvatskoj. Naravno, iz Zorinog doma odmah su pokazali interes te smo dogovorili koncert ususret Valentinovu, a za taj koncert pozvali smo posebnog gosta, pjevača Opće Opasnosti  - Peru Galića. – rekao je Tihomir Hojsak.
Kako je došlo do ove neobične suradnje i što nam sve ovaj koncert donosi upitali smo Filipa Novosela:
-    Peru smo upoznali na snimanju emisije A-strana i odmah je među nama nešto „kliknulo“ i kada smo snimali album, znali smo da će biti jedan od gostiju. Odlučili smo da će nam gostovati na pjesmi „Ribara starog kći“, a naša publika sjajno je reagirala na ovu suradnju. Na koncertu ćemo osim te pjesme izvesti i još neke tradicijske pjesme kojima je u fokusu ljubav, a biti će i nekih iznenađenja, koja naravno ne možemo otkriti.

Koncert Hojsak & Novosel ft. Pero Galić održat će se 11. veljače 2022. u 20 sati u Zorin domu.