Novosti

24. siječanj 2022.

Otvorenje 48. ZILIK-A u Zorin domu

ZILIK je zimska likovna kolonija koja se u Domu za djecu "Vladimir Nazor"u Karlovcu održava od 1974. godine. Cilj kolonije je obogatiti život djece u Domu održavanjem kulturno-umjetničke priredbe koja otvara vrata likovnom stvaralaštvu djece te omogućiti ugodne trenutke druženja djece i djelatnika s umjetnicima, razvijajući pritom njihov osjećaj za lijepo.

Likovna kolonija traje 5 dana, a svakog dana akademski likovni umjetnici vode radionice različitih tehnika na kojima sudjeluju korisnici doma, ali i njihovi brojni vršnjaci iz osnovnih škola karlovačke županije kao i iz nekih srednjih škola, vrtića i drugih dječjih domova u Hrvatskoj. Tijekom druženja i stvaranja jezik umjetnosti je postao jezikom međusobnog povjerenja i prijateljstva, a ZILIK, koji je niknuo u Domu za djecu Vladimir Nazor, prerastao je okvire ustanove i postao iznimno značajan umjetnički događaj za grad Karlovac, Županiju pa i šire.

Svečano otvorenje ZILIK-a održat će se u Zorin domu u ponedjeljak, 24. siječnja u 19:30 sati, a posjetitelji će moći razgledati izložbu akademskog slikara Željka Subića koja će biti postavljena do 28.1.2022.