Novosti

02. studeni 2021.

Dvije kazališne uspješnice u istom danu

Studeni u Zorin domu započet ćemo veselo uz dvije hvaljene i rado gledane predstave našeg kazališta. U utorak 2.11. u 13 sati dolaze nam "Stanko i Oliver", dvojica nerazdvojnih prijatelja koji pokušavaju stići na Azurnu obalu.

Budući da su obojica prilično nespretni i "šlampavi", dogodit će im se različite komične situacije koje će do suza nasmijati naše gledatelje.
A za 20 sati isti dan zapuhat će vjetar i zanjihati grane u predstavi "Grane smo na vjetru" nastaloj prema priči Jean Gionoa "Čovjek koji je sadio drveće".
Priča je to o jednom Mladiću u potrazi za smislom, značenjem i odgovorima, priča je o jednom mirnom, samozatajnom Starcu, dosljednom u ostvarivanju svoje plemenite vizije; priča je to i o njihovom susretu, o njihovoj šutnji punoj razumijevanja i prihvaćanja, o vjetru koji je nemilice kosio ratom uništena sela, njegove seljane i suho tlo, priča je to o snazi kreacije, suprotstavljenoj snazi destrukcije, o godinama potrebnim da izraste jedno stablo kao i o sekundama potrebnim za njegovo rušenje; priča je to o ljudskoj vjeri u snagu zemlje i moć sjemena, o darovima strpljenja i upornosti, i prije svega, o jednoj šumi koja će izrasti dok je pričamo.

Utorak, 2.11.2021. u 13 sati (Stanko i Oliver) i 20 sati (Grane smo na vjetru)