Novosti

25. studeni 2021.

Koncert Filip Pavić Quartet

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog.

Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi.
2019. godine završava master studij jazz gitare u Grazu, a istodobno postaje sve traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, pa tako, osim s vrhunskim jazz glazbenicima, redovito surađuje i s glazbenicima drugih žanrova (Lucija Ćustić Luce, Nina Romić, J.R. August). Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu "New Generation" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srpskog i hrvatskog jazz orkestra, na Novosadskom jazz festivalu. Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija - 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. godine za najboljeg jazz gitarista.
U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album "Terra Incognita", s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcije kako publike, tako i struke i kritike pa je tako uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine.
Projekt je promoviran u brojnim medijima, a dosad je održano i mnogo uspješnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj (Jazz & Cabaret klub Kontesa u Zagrebu, Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku, Dubrovnik Jazz Outbreak festival, Jazzica Fest u Bjelovaru, River Jazz Fest, Centar za kulturu Novi Zagreb, Kunstbunker festival u Dugoj Resi, Virovitica).

Terra Incognita prvi je samostalni album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića,  a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme „Jutros mi je ruža procvjetala“ za solo akustičnu gitaru.

Koncert se održava uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izvođači - glazbenici:
Filip Pavić, gitara
Šimun Matišić, vibrafon
Zvonimir Šestak, kontrabas
Borko Rupena, bubnjevi


Gradsko kazalište Zorin dom, četvrtak, 25.11.2021. u 20 sati