Novosti

08. srpanj 2021.

ZVJEZDANO LJETO 2021, Koncert Duo Fermata, KAKAFE

Duo Fermata u sastavu Barbare Polšek Sokolović i Mirte Lončarević je duo violine i harfe, sastav dviju akademski obrazovane mlade i talentirane glazbenice s dugogodišnjim glazbenim iskustvom. Od malih nogu glazbenice rastu uz glazbu, a glazba je postala i njihov životni poziv.

Barbara Polšek Sokolović, nakon glazbenog školovanja u Ljubljani i Rogaškoj Slatini, diplomirala je i magistrirala studij violine u klasi prof. Gorana Končara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2009., kao stipendistica Erasmus programa, studira na Odjelu za glazbu i primjenjene umjetnosti Sveučilišta u Grazu u klasi prof. Eszter Haffner.
Od siječnja 2012. godine zaposlena je u orkestru Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu.  Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima kao solistica i komorna glazbenica. Održala je recitale diljem naše zemlje kao i u inozemstvu.

Mirta Lončarević  završila je Sveučilišni diplomski studij harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2011. godine u klasi doc. Mirjam Lučev Debanić. Nakon intenzivne suradnje s fizioterapeutom za glazbenike koji je bio prisutan u sklopu studija u Parizu, po povratku u Hrvatsku, Mirta Lončarević osnovala je s fizioterapeutkinjama Nikolinom Delaš i Marijom Delaš te s flautisticom Tihanom Golubić Udrugu za fizioterapiju za glazbenike Homini artium. Surađivala je sa Zagrebačkom filharmonijom, sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, Varaždinskim komornim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom, Orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Orkestrom Kazališta Komedija u Zagrebu i drugima.  Održala je solističke recitale u Zagrebu, koncerte u raznim komornim sastavima u Hrvatskoj i Švicarskoj te nastupala kao solist u Hrvatskoj i Francuskoj. Od 2019. godine radi kao profesorica harfe u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.                                      

ZVJEZDANO LJETO 2021.

Četvrtak, 8.7.2021. u 21 sat
Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac

KAKAFE