Novosti

10. travanj 2021.

Gostovanje u Vinkovcima i sadnja "drveta prijateljstva"

Predstave "Ajmo probat Čehova" i "Korak po korak do čiste planete" gostuju u Vinkovcima u subotu 10. travnja na poziv GK "Joza Ivakić". Čuvene Čehovljeve jednočinke donose duhovite situacije iz svakodnevnog života običnih ljudi, a u njima se svatko može pronaći. Troje glumaca igra ovim redom: Medvjed, Tragičar protiv svoje volje, Prosidba, Labuđi pjev.

"Korak po korak do čiste planete" namijenjena je djeci vrtićkog i školskog uzrasta kako bi ih se osvijestilo i potaknulo na očuvanje okoliša. Djecu se uči sve o recikliranju otpada i načinu na koji se od nečeg starog uvijek može napraviti nešto novo i zanimljivo.

Kao simbol dugogodišnje uspješne suradnje vinkovačkog i karlovačkog kazališta, u kazališnom parku bit će posađeno drvo prijateljstva. Stablo ginka zajedničkim snagama posadit će glumci Zorin doma Petra Cicvarić i Peđa Gvozdić te članovi vinkovačkog ansambla - Matea Marušić, Vladimir Andrić i Vedran Dakić. Osim glumaca događanju će nazočiti gradonačelnik Ivan Bosančić, ravnatelj Rečić i ravnateljica Božičević.

  9.4.2021. u 16:00 sati - sadnja "drva prijateljstva", kazališni park

10.4.2021. u 11:00 i 12:00 sati - Korak po korak do čiste planete, GK Vinkovci

10.4.2021. u 20 sati - Ajmo probat Čehova, GK Vinkovci