Novosti

27. ožujak 2021.

Vikend matineja: "Knjiga o džungli"

Knjiga o džungli zbirka je pripovjetki za djecu engleskog pisca i nobelovca Rudyarda Kiplinga inspirirana njegovim životom u Indiji.

Priče su nastale tako da ih je autor pričao svojoj kćeri Josephine dok je bila doma zbog bolesti te ih je konačno skupio u knjigu i objavio krajem 19. stoljeća. Priče su bile praćene ilustracijama čiji autor je piščev otac John Lockwood Kipling.
U središtu priča je indijski dječak Mogli kojeg u džungli odgajaju vukovi, uz pomoć medvjeda Balua i crne pantere Bagire te ga čuvaju od grabežljivog tigra Šir Kana. Sve životinje imaju ljudske osobine i uče Moglija poslušnosti, poštovanju autoriteta, razumijevanju vlastitog mjesta u društvu, a istaknuta je i tema slobode kretanja između različitih svjetova te prihvaćanje drugačijih vrsta. Priče spadaju u žanr bajke i među popularnijim su djelima dječje književnostii širom svijeta. Prevedene su na niz svjetskih jezika te se često adaptiraju u brojne kazališne predstave te igrane i animirane filmske izvedbe.
Ova predstava će nas, uz pomoć originalnih pjesama, uvesti u priču elemente mjuzikla te će svojom maštovitom vizualnošću dočarati egzotični svijet džungle. Zajedno sa svojim prijateljima, Mogli će se upoznati i suočiti sa izazovima koje svakodnevno iščekuju i naše mališane: prva prijateljstva, prve simpatije, teške životne odluke, nezahvalni odabiri...

Redatelj: Mario Kovač
Glume: Matej Safundžić, Luka Stilinović, Darija Vlajnić, Valentina Srnojević

ZA UZRAST DJECE : 5+ ( razredna nastava)

TRAJANJE PREDSTAVE: 50 minuta

27.3. u 11:00  i  12:30 sati, Zorin dom