Novosti

21. studeni 2020.

Noć kazališta 2020.

Dvanaesta manifestacija Noć kazališta, koju organizira Narodno sveučilište Dubrava, održat će se 21. studenoga 2020. godine. U Zorin domu će se na taj kazališni dan moći pogledati tri predstave, a svi programi su besplatni uz prethodno podizanje ulaznica.

Subota, 21.11. u 11 sati

TEATAR MJESEC

Ivana Brlić Mažuranić
ŠUMA STRIBOROVA

Režija: Marijana Matoković
Glume: Antonia Šašo Brkanić, Davor Kovač, Lidija Kraljić

..„Zašao neki momak u šumu Striborovu, a nije znao da je ono šuma začarana i da se u njoj svakojaka čuda zbivaju.” ...
Tako počinje bajka Šuma Striborova, jedna od najpoznatijih bajki autorice Ivane Brlić - Mažuranić. Bajka je to u kojoj se isprepliće stvarno i nestvarno, ljudski svijet i svijet čudnovatih šumskih stvorenja; Domaćih i Stribora. U priči pratimo naivnog mladića koji stanuje s majkom. Vodi naizgled uobičajen život u šumi sve do jednoga dana kada susretne Djevojku koja će mu promijeniti život. Priča je to o snazi, ljubavi, o pohlepi, o moći šume i vjeri da će dobro pobijediti zlo. U predstavi se isprepliću elementi fantastičnosti šumskog svijeta, glumačko - lutkarskih elemenata prilagođenih svakom uzrastu. Ovaj dječji klasik iz "Priča iz davnina" nikoga neće ostaviti ravnodušnim, kako djecu tako niti odraslu publiku.

*******************************************************************
Subota, 21.11. u 19,30 sati

KAZALIŠTE MORUZGVA

Ivan Leo Lemo
VLA VLA VLAJLAND CABARET

Režija: Ivan Leo Lemo
Igra: Ecija Ojdanić

Predstava Kazališta Moruzgva prati lik Vlajne čistačice, narodne feministkinje i heroine, maestralno utjelovljenje od strane glumice Ecije Ojdanić. Na ovom katarzičnom putovanju kroz simpatičan lik Vlajne čistačice na humorističan, ali i na poučan način prikazana je sudbina mnogih građana naše zemlje koje je želja za boljim životom odvela u, već svima dobro nam poznatu, Njemačku. Predstava prati raznorazne smiješne situacije s kojima se morala suočiti heroina Vlajna kao što su kulturološki nesporazumi te atipične spoznaje i zavrzlame. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se predstava dotiče i koronavirusa, definitivno vrlo aktualne, svjetske teme te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima i pitoreskna Vlajna.

*******************************************************************
Subota, 21.11. u 22 sata

DRAMSKI STUDIO

IMPROKAZ

Voditeljica: Sanja Hrnjak
Izvode: Marcella Lekaj, Franka Cegur, Lucija Luketić, Mihaela Šimunić, Petra Matan, Mila Grginčić, Joško Stojanov, Mia Grgas, Hrvoje Kirinčić, Tomislav Colnar, Ivana Paljug, Ivana Kostelac, Ana Maria Štefanac k.g.

Ovo nije kazališna predstava, ali je kazališni događaj koji vas uključuje u svoja zbivanja tako da više niste samo publika, već imate priliku osmišljavati, predlagati, zabavljati se, glumiti ili na drugi način sudjelovati u uprizorenju ideje zajedno s izvođačima. Izvođače ne vodi napisani tekst, već improvizacija. Oslobađajući misli od uobičajenih mehaničkih postupaka i mentalnih obrazaca, sudionici skidaju sloj po sloj naučenog i krutog ponašanja, a istovremeno postepeno otključavaju zaigranost i živahnost u sebi.
Improkaz pruža jedinstveu priliku da u uvjetima kreativnosti, podrške i razvoja ideje otpustite blokade i osjetite nevjerojatnu slobodu.


Noć Kazališta 2020