Novosti

26. rujan 2020.

Kazalište Moruzgva: "Majstori"

Priča koju ćemo uskoro gledati na kazališnim daskama događa se nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme (ili nedugo nakon) pandemije koronavirusom. Pratimo sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom. I njihove majstore, naravno.

Nekadašnji operni studio u suterenu sumnjivi poduzetnik adaptira u narodnjački klub, iz visokog prizemlja iseljen je odvjetnički ured i taj prostor privremeno koristi građevinska tvrtka. Na prvom katu jedan paranoik preuređuje svoj prostor u sklonište od biološkog i atomskog rata, a u nedavno adaptiranom potkrovlju jedna žena sanira štetu nastalu od potresa i pokušava nastaviti sa životom nakon mučne rastave.
Glavni pokretač svih aktera je strah – od potresa, bolesti, financijskog gubitka i životnog neuspjeha.

Nema čovjeka koji makar jednom u životu nije gubio živce zbog nekog, makar i najmanjeg, kućnog popravka. Što su zahtjevi veći, situacija se sve više komplicira. Svako kašnjenje uzrokuje domino efekt i posljedično, financijski gubitak. Kada svemu pribrojimo socijalno distanciranje, povišena raspoloženja, socijalne razlike, opću nestašicu materijala i radne snage kao rezultat dobit ćemo neiscrpan predložak za kazališnu predstavu i glumačke bravure što daju jasnu sliku što nam se događa kao društvu i pojedincima.

Autorica: Ana Tonković Dolenčić
Redatelj: Krešimir Dolenčić
Uloge: Petra Dugandžić, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin, Hrvoje Barišić, Dražen Bratulić
Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Glazba: Mario Mirković

Gradsko kazalište Zorin dom, 26. rujna u 20 sati