Novosti

13. srpanj 2020.

Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" - OTKAZUJE SE

MORNARIČKA KLAPA "SVETI JURAJ" iz Splita je osnovana je 12. siječnja 2001. godine u Raketnoj bazi HRM-a u Žrnovnici s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu.

U 19 godina svoga djelovanja klapa HRM-a je nastupala diljem domovine i svijeta  stekavši status jedinstvenog branda hrvatskog naroda u zemlji i svijetu. Klapa surađuje sa mnogim poznatim i priznatim glazbenicima. Izdala je vise od 150 audio i video snimaka.
Zapovjednik klape je stožerni narednik Marko Bralić

ORKESTAR HRVATSKE RATNE MORNARICE osnovan je 1991. godine u Splitu i baštinik je stoljetne tradicije puhačkih orkestara na širem dalmatinskom području. Utemeljen u danima Domovinskog rata, kako bi u skladu s okolnostima pridonio identitetu i profiliranju svih pozitivnih i humanih težnji, izrastao je u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine u kojoj je ponikao.

Od 2008. godine Orkestar HRM djeluje u sastavu Orkestra OSRH. Zbog smanjenja broja glazbenika, Orkestar danas u koncertnim prilikama djeluje u formi plesnog orkestra i/ili big banda, a u protokolarnim i promenadnim prilikama nastupa u klasičnom marching band sastavu.
Zapovjednik Orkestra HRM je bojnik Milan Milas, a dirigent mo. Tonći Ćićerić.


ZVJEZDANO LJETO 2020.
7. KaKaFe
PROGRAM U SKLOPU PROSLAVE
441. ROĐENDANA GRADA KARLOVCA


KLAPA HRVATSKE RATNE MORNARICE "SVETI JURAJ"
ORKESTAR HRVATSKE RATNE MORNARICE

TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA
Ponedjeljak, 13.7. u 21 sat