Novosti

10. srpanj 2020.

7. Hrvatska ljetna flautistička akademija

Kao sastavni dio Karlovačkog kazališnog festivala od samog početka, već sedmu godinu zaredom održava se Hrvatska flautistička akademija nastala u organizaciji Petar Ćurić agencije i GK Zorin dom te u  partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i od ove godine po prvi puta Zagrebačkom filharmonijom.

Ova akademija prva je međunarodna ljetna akademija za flautu u Hrvatskoj, ali zbog pandemije će ove godine biti samo „hrvatska“ ljetna akademija u mini izdanju. Polaznici su flautisti i flautistice svih godišta i tehničkih razina te svi obožavatelji flaute. Akademija počinje 10. srpnja  i traje do 12. srpnja, a sastoji se od radionica, koncerata, masterclassova na način da će predavači predavati sa pozornice kazališta, bez fizičkog kontakta i na potrebnoj udaljenosti.
Kroz prijašnje akademije prošao je veliki broj polaznika  iz 25 zemalja svijeta sa svih kontinenata, a gosti predavači bili su najpoznatiji profesori flaute (Grammyevac James Newton - dobitnik Down Beat Magazine nagrade "Best Jazz Flautist" nevjerojatnih 20 godina zaredom, flautistica Jasmine Choi (Korea/Švicarska) - globalna flautistička superzvijezda, William Bennett -   flautistička legenda iz Engleske, odlikovan od strane engleske kraljice Elizabete te mnogi drugi).
Ove godine gosti će biti mladi uspješni umjetnici Lucija Stilinović, Danijel Detoni te kvartet flauta pod nazivom „4Syrinx“, a najavljeni su i gosti iznenađenja.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Programi su za sva flautistička događanja besplatni.

10.7. u 20 sati otvorenje u Zorin domu
11.7. od 10-13 sati – okrugli stol u Zorin domu
               17-19 sati koncert u Zorin domu
12.7. u 21 sat zatvaranje akademije koncertom u Glazbenom paviljonu