Novosti

13. veljača 2020.

Valentinovo uz Klapu Kampanel

Klapa Kampanel nastala je 1996. godine idejom tadašnjih primoštenskih studenata u Zagrebu Jerice Gracina i Mate Gaćine. Kroz dugo razdoblje studiranja klapa je bila dobar odmor od učenja te ugodno druženje u studentskom domu.
 

Ne bojeći se miješanja glazbenih pravaca, stilova i naizgled nespojivih kategorija, a uz pjevačku izvrsnost svojih članova, Kampanel je na hrvatskoj glazbenoj sceni zazvonio bitno drugačije i kao takav nužno bio prepoznat ne samo od strane ljubitelja klapske pjesme već i onih koji klapama možda i nisu naročito skloni.

Klapu u dosadašnjem radu i postojanju krase brojni nastupi i koncerti u zemlji i inozemstvu, te brojne nagrade od kojih treba izdvojiti:

- trostruki pobjednici Festivala klapa i mandolina u Opatiji 2010., 2011., 2012.
- pobjednici Festivala klapa uz gitare i mandoline Makarska 2012.
- apsolutni pobjednici 2013.godine na istom festivalu

Klapa je dobitnik Porina 2009. u kategoriji "Najbolje izvedbe klapske pjesme", a 2011.godine  uspješno je proslavila svoju 15 godišnjicu postojanja velikim koncertom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Također, osvajač je treće nagrade stručnog ocjenjivačkog suda i publike na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2013. Trenutno surađuje sa izdavačkom kućom HIT Records te su redom izdavani singlovi pjesama  'Moja jube lipi cvite moj', zatim „Hajde me podsjeti na ljubav“ i „Nedodirljiva“ kojim je klapa krenula u jedan novi, kvalitetniji iskorak u prezentaciji moderne klapske pop produkcije što je publika i prepoznala. 

Klapa Kampanel izdala je 5 nosača zvuka, od toga  su dva studijska albuma  “Aj ća, volin te” i  „Na putu do sna“, dva koncerta uživo i to „Live in Gavella“ sa već legendarnog koncerta u kazalištu Gavella održanog 2008. godine te „Klapa Kampanel i gosti“ sa velikog koncerta koji je održan u Čakovcu 2015. godine. Kao peti album klapa je snimila CD božićnih pjesama „Klapa Kampanel – Božićne pjesme“.

Nado Santini 1.tenor
Ante Antić 2.tenor
Nikša Antica 2.tenor, instrument gitara
Davor Krnjak bariton, instrument mandolina
Mate Gaćina bariton, instrument gitara, konge
Vjekoslav Hudeček, bas, instrument gitara
Jerica Gracin bas, instrument bas gitaraKoncert u Zorin domu klapa Kampanel održat će uoči Valentinova, 13. veljače u 20 sati.