Novosti

29. prosinac 2019.

Novogodišnji gala koncert: Karlovački puhački orkestar

Puhački orkestar grada Karlovca osnovan je 1986. godine pri Glazbenoj školi Karlovac. Od 1997. godine djeluje kao udruga građana i samostalni glazbeni ansambl s ciljem razvoja amaterizma u glazbi, popularizacije puhačke glazbe, organizacije koncerata i događanja, suradnje s drugim udrugama, ustanovama i organizacijama.

Orkestar trenutno broji  tridesetak članova koji tijekom cijele godine imaju redovite probe, a rezultat istih su koncerti u Karlovcu, Karlovačkoj županiji, gostovanja u mnogim dijelovima Republike Hrvatske i u Europi. Od listopada 2014. godine dirigent orkestra je prof. Ivan Masten. Orkestar redovito pomlađuje članstvo, kontinuirano radi na kvaliteti zvuka i izvedbe, širi glazbeni repertoar, ulaže u nove glazbene instrumente, usmjeren je na dugoročni razvoj i napredak. Novogodišnjim gala koncertom i glazbenim programom Karlovački puhački orkestar podijelit će radost i optimizam blagdana i podsjetiti sve na vječne božićne melodije, ali i unijeti dašak blještavila ususret dočeka nove 2020. godine.
Ljubitelje filma provest će kroz Predbožićnu noćnu moru Tima Burtona, prisjetiti se Simbinog odrastanja u Kralju Lavova, Marvelovih Čuvara galaksije, a Frances i Johnny otplesat će svoj Prljavi ples.
Kroz djelo nizozemskog skladatelja Kees Vlaka publika će ići na daleko i egzotično putovanje Brazilom. Naslov na portugalskom znači "Ptice Brazila", a skladatelj nas kroz tri stavka vodi Amazonom, favelama i ulicama karnevalskog Rija.
Naravno, ovakav koncert teško je zamisliti bez glazbenih velikana 20. stoljeća, Freddiea Mercurya i Franka Sinatre...

Nedjelja, 29. prosinca u 20 sati