Novosti

16. listopad 2019.

Kantautorski koncert Zoran Predin

Zoran Predin, legendarni frontmen Lačnog Franza, jedan je od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, autor 40 glazbenih albuma, četiri zbirke uglazbljenih tekstova i dviju knjiga kratkih priča.

Predin nam dolazi u godini kada proslavlja 40 godina svoje impozantne glazbene karijere. Prema svojim se legendarnim pjesmama koje publika prepoznaje i voli i nakon više desetaka godina, kako je rekao, osjeća kao da su one sastavni dio njega: "To više nije nešto što je nastalo izvan mene ili nešto što sam usvojio, to je kao prsti, ruka, dio mene. Zato se vrlo brižljivo i pažljivo ponašam prema njima i ono što me raduje je da nove generacije isti tekst, istu pjesmu, vole i razumiju na neki novi način. Zato je dobra pjesma i nazvana dobra pjesma jer ne dosadi". Vlastite i poznate pjesme drugih autora Zoran izvodi kako su zvučale kad su nastale. Na koncertu će nam pjevati prebirajući po gitari, uz malu pomoć vrsnog gitarista i prijatelja Igora Polaka.
Tekstovi izlaze u prvi plan i dozivaju suze, a najave, crni humor i malo stand up zezanja - smijeh. Rezultat je zajedničko pjevanje refrena i zarazno dobra atmosfera.Tako se krade sudbini.

Gradsko kazalište Zorin dom, 16.10. u 20:30 sati