Novosti

29. lipanj 2019.

Black music tribute - koncert afričke i afroameričke glazbe

Koncert izvorne afričke i afroameričke  na izvorištu ljudske civilizacije, u srcu Afrike, prenesena davnih stoljeća na američki kontinent. Jednostavnost i iskrena duhovnost, patnja i veselje, vjera i nada u bolje sutra zrcale se u melodičnoj glazbi punoj ritma, snage, blagosti.

Ivana Galić svestrana je vokalna umjetnica koja vješto kombinira tehniku klasične vokalne izvedbe i tehnike popularnih žanrova. Njezin osebujan vokalni izražaj, podjednako tehnički i interpretacijski malo koga ostavlja ravnodušnim. Učila je solo pjevanje u klasi
mezzo sopranistice Rahilke Burzevske, te poslije završenog Učiteljskog fakulteta u Zagrebu magistrira solo pjevanje/ vokalnu izvedbu na prestižnom Royal College of Music u Londonu kao stipendistica nekoliko britanskih zaklada.
Akademski zbor Vladimir Prelog osnovan je 1991. godine kao sekcija Alumni društva Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Osim bivših studenata toga fakulteta, zbor okuplja pjevače obrazovane i na svim drugim fakultetima zagrebačkog Sveučilišta, šireći ideju zajedničkog muziciranja među stručnjacima svih profesija i životne dobi. Zbor ima široki repertoar, od obrada narodnih napjeva preko klasičnih skladbi do suvremenih i sakralnih djela, kojeg izvodi pretežno à cappella. Održao je vrlo uspješne koncerte u Zagrebu, kao i u mnogim hrvatskim i europskim gradovima. Za svoj rad zbor je primio brojna priznanja na hrvatskim natjecanjima i smotrama, kao i u Europi. 2014. osvojio je brončanu plaketu na 12. natjecanju pjevačkih zborova u Zagrebu, u kategoriji A.
Od 2001. zborom ravna dirigentica Iva Juras.

Umjetničko vodstvo:  IVA JURAS

Nastupaju:

IVANA GALIĆ, vokal
DARKO HORVAT, gitara
Akademski zbor "VLADIMIR PRELOG" - solist:  STOJAN TRAJKOV
NEVEN RESNIK, orgulje
BORIS BEŠTAK, bubnjevi
Klub "DOBRE VIBRACIJE " 

GLAZBENI PAVILJON
Subota, 29.6. u 21 sat