Novosti

02. travanj 2019.

Predstavi "Rusfaj" specijalno priznanje na XII. Gumbekovim danima

Ocjenjivački sud XII. Gumbekovih dana u sastavu  glumica Ankica Dobrić, predsjednica, kritičar Tomislav Kurelec i predstavnici publike Mehmed Aganović i Branko Babac dodijelili su specijalno priznanje predstavi "Rusfaj" Gradskog kazališta Zorin dom.

Taj je mozaik glazbenih hitova iz kazališnih i filmskih uspješnica realiziran vrhunskim pjevačkim i plesnim dometima brojnog ansambla, a obogaćen i kratkim komičnim glumačkim minijaturama i vrsnom živom glazbom u atraktivnoj predstavi brzog ritma.
Festival "Gumbekovi dani" posvećen je jednom od najvećih naših komičara i cabaret-majstora Mladenu Crnobrnji Gumbeku koji ima iznimne zasluge da je ta posebna, rubna teatarska vrsta preživjela i u vremenima koja joj nisu bila sklona. Rekordnih osamnaest prikazanih izvedbi na ovogodišnjem festivalu pokazuje sve snažnije oživljavanje baštine cabareta kako u predstavama koja ostaju u okvirima tradicije, tako i u onima koje neke od karakteristika kabaretskog izraza (izravno obraćanje gledateljima, kombinacija s plesnim i pjevačkim dijelovima predstave) povezuju s nekim suvremenim kazališnim kretanjima.
Svi zainteresirani koji još nisu pogledali predstavu "Rusfaj" moći će to učiniti u sklopu održavanja manifestacije "Dan Grada Karlovca" u srpnju ove godine.