Novosti

28. siječanj 2019.

Zimska likovna kolonija - ZILIK

ZILIK je tradicionalna Zimska likovna kolonija koja se održava svake godine u siječnju u Domu za djecu Vladimir Nazor. Na ZILIKU se okupljaju mnogobrojni umjetnici, prijatelji djece, koji svojom kreativnosti i inovativnosti surađuju i zajednički stvaraju nova umjetnička djela te veliki broj umjetnina daruju Domu.

Kolonija traje 5 dana, a svakoga dana akademski likovni umjetnici vode radionice različitih tehnika na kojima sudjeluju svi korisnici Dječjeg doma, ali i njihovi brojni vršnjaci iz svih osnovnih škola Karlovačke županije kao i iz nekih srednjih škola, vrtića  i iz drugih dječjih domova u Hrvatskoj. Na radionicama tako nastaju, ne samo umjetnička djela likovnih umjetnika, već i kreativna djela djece i mladih. Ova manifestacija je godinama značajan kulturni događaj grada Karlovca, Karlovačke županije, pa i šire, a poneki su je okarakterizirali i kao "jednu od najznačajnijih likovnih kolonija suvremene hrvatske umjetnosti".
Otvorenje ZILIK-a ove godine bit će 46. put po redu, 28. siječnja u 19:30 sati u Zorin domu gdje će se moći pogledati izložba akademskog slikara Željka Lesara pod nazivom "Polifonija pokreta". Izložba će se moći razgledati u Zorin domu od 28. siječnja do 1. veljače.