Novosti

11. kolovoz 2018.

XXI kazališni susreti "Glumci u Zagvozdu"

Zorin dom će i ovaj kolovoz provesti u radnoj atmosferi pa ćemo tako u kolovozu gostovati u Zagvozdu na XXI kazališnim susretima "Glumci u Zagvozdu" s predstavom "Važno je zvati se Ernest". Ova manifestacija pronašla je svoje mjesto na bogatoj festivalskoj sceni i prerasla u nezaobilazan kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta.


Predstava "Važno je zvati se Ernest" koja je prvi puta izvedena u Londonu 1895. godine, i koja je svoju prvu hrvatsku izvedbu doživjela 1910. godine u Zagrebu, ovog je puta režirana na način da se radnja događa u Karlovcu i Generalskom Stolu. Odlična komedija izmamila je velik pljesak publike koja je bila oduševlejna glumačkom izvedbom priče Oscara Wildea.
 
Ne znajući jedan za drugoga, prijatelji Ivan i Otokar stvaraju dvostruke identitete koji im omogućuju odmak od okoline, poigravanje društvenim konvencijama, slobodu i – zabavu. Možda bi sve to prošlo nezapaženo da obojica ne uzimaju ime Ernest, koje zbog značenja, postaje jedan od glavnih razloga naklonosti djevojaka u koje se zaljubljuju. I sve bi to možda prošlo uz manje zapleta i nesporazuma da tu nije i pitanje davno nestalog djeteta, jedna stara ručna torba, tabakera s posvetom, stroga teta i guvernanta tajanstvene prošlosti.
 
Režija: Mario Kovač
Igraju: Otokar Mihanović - Vanja Gvozdić, Ivan Generalić – Peđa Gvozdić, Gospođa Agneza Bošković – Barbara Rocco, Gospođica Grozdana Bošković – Katarina Baban, Velečasni Caruso - Giulio Settimo, Gospođica Drakulić – Katarina Strahinić, Dragica Karas – Petra Cicvarić, Marko/Darko – Nino Pavleković

Predstava će igrati 11. kolovoza u 21 sat.