Novosti

10. srpanj 2018.

Plesna predstava "Svjetlo i voda"

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost 'Free Dance' najavljuje novi projekt 'Svjetlo i Voda', suvremenu multimedijalnu plesnu predstavu inspiriranu Nikolom Teslom... Koncept projekta propitkuje slobodu tijela i uma povezanih prirodom te snagu slobode pokreta kao jedinstvenog komunikacijskog kanala lišenog svih prepreka. Svjetlost, voda, energija i snaga zapažanja doživljena pokretom, stavljaju tijelo u poziciju provoditelja energije.
 

Sama predstava je i proces propitkivanja novih suradničkih i umjetničkih iskustava. Tesline misli, pogleda na svijet, energija i dijeljenje iste, polaznice su svakog suradnika u istraživanju i kolaborativnom radu. Istraživanjima i novim kolaboracijama ovaj projekt otvara nove vidove komunikacije suvremenog umjetničkog produkcijskog stvaralaštva s publikom, lokacijama stvaralaštva te svim sudionicima uključenim u rad. Na osebujnim karlovačkim lokacijama uz same rijeke, koje su bile velika inspiracija i samom Nikoli Tesli, umjetničkim istraživanjem teži se pronalasku novih plesnih, zvukovnih i vizualnih refleksija. Metaforičkim frekvencijama tijela, pokreta i zvuka prate se i međuodnosi medija izražavanja. Ovaj multidisciplinarni suvremeni projekt donosi ne samo novo umjetničko djelo, već i novo propitkivanje izvođača i publike te stremi pronalasku inovativne ideje na temelju čovjeka koji je obasjao svijet!

Projekt se provodi u partnerstvu s platformom Clubture, udrugom za razvoj "uradi-sam" kulture -  Radiona te udrugom za scenske umjetnosti Prostor Plus, a uz financijsku podršku Ministarstva Kulture RH, Grada Zagreba, Nacionalne zaklade, Grada Karlovca i Zaklade "Kultura nova".
  
Umjetnički, kreativni, izvođački i suradnički tim:

Melita Spahić Bezjak -  ideja, koncept, koregrafija
Maja Drobac -  plesna umejtnica
Nives Soldičić – plesna suradnica u kreativnom procesu
Ana Horvat -  glazbena umjetnica
Valent Samardžija – glazbeni umjetnik
Deborah Hustić -  glazbena i medijska umjetnica
Majda Džanić Bogojević -  video i tehnologija
Saša Bogojević -  dizajner rasvjete
Denis Stošić -  fotografija
Ivana Francišković Olrom – dramaturginja i suradnica za dokumentaciju projekta
Ivana Slunjski -suradnica za dokumentaciju projekta
prof. Ivan Požega – mentor, suradnik u izradi scenografije, Penduluma

Utorak, 10.7. u 21 sat, Zorin dom