Novosti

13. svibanj 2018.

Karlovački vrtuljak 2018.

Karlovački vrtuljak započinje u nedjelju 13. svibnja i trajat će do petka 18. 5. 2018. Kao i uvijek do sada, organizator je Društvo Naša djeca Karlovac u suradnji s Gradskim kazalištem Zorin dom i Gradom Karlovcem.

U aktivnostima Vrtuljka sudjeluju sve škole, vrtići, ustanove grada i mnogobrojne udruge. Dobro poznati moto Vrtuljka je „Živimo zajedno, ali s razlikama“ i njime se nastoji potaknuti i organizirati akcije i aktivnosti s djecom i za djecu kroz različite radionice, igru i zajedničko druženje. U skladu s time, Vrtuljak će i ove godine imati mnogo kulturnih, umjetničkih, sportskih i edukativnih sadržaja.
Svečano otvorenje bit će u 10 sati u Glazbenom paviljonu uz plesne i pjevačke nastupe. Kroz tjedan dana će biti preko 90 radionica koje će voditi oko 100 voditelja volontera a radionice su podijeljene po temama: "Miris i okus”, zatim “Pogled”, “Dodir”, “Glas, slovo, riječ” i na kraju “Pokret, zvuk”. Na radionicama će sudjelovat preko 2500 djece vrtićke i osnovnoškolske dobi. I ove godine humanitarno će se skupljati plastični čepovi i svi koji ih žele donirati moći će to učiniti svaki dan tijekom trajanja Karlovačkog vrtuljka od 9 do 19 sati. Sve će završiti u petak 18. svibnja tradicionalnim obiteljskim koncertom u Glazbenom paviljonu koji započinje u 18 sati.