Novosti

09. ožujak 2018.

Izložba slika Voje Vukičevića "Slatkovodne ribe, mlinovi i naselja uz rijeke"

Vojo Vukičević rođen je 30. srpnja 1951. godine u Zagrebu. Po zanimanju je strojarski tehničar, a slikarstvom se bavi već 40 godina. Omiljena tehnika iz koje proizlaze njegova djela je akvarel i akrilik na platnu.

Omiljene teme, prenesene na platno su stari dijelovi Karlovca, stari dijelovi okolice grada, stari mlinovi te staroseoska arhitektura. Zadovoljstvo pronalazi slikanjem mrtve prirode i portreta, a u novije vrijeme tema su i sportski automobili u karikaturi. Tu se mogu uvrstiti i slike po narudžbi za uređenje određenih prostora. Morski motivi popraćeni su i izradom modela starih brodova. Slikarstvo kombinira sa stolarijom, bravarijom i modelarstvom tako da u tom širokom spektru proizlaze interesantni proizvodi za uređenje rustikalnih prostora kao što su rustikalne kuće za odmor, stare konobe, kamene primorske kuće, restorani i sl. U to ulazi i izrada starog oružja koje se uklapa u te rustikalne prostore. U svom dugogodišnjem slikarskom radu surađivao je sa mnogim karlovačkim umjetnicima i sudjelovao u izradi nekoliko projekata.
Izložba u Zorin domu šesta je autorova samostalna izložba i bit će otvorena u petak, 9. ožujka u 19 sati. Izložbu se može pogledati do 18. ožujka u vremenu od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati.