Novosti

13. veljača 2018.

Fašnički Maskenbal

Maskenbal ili Fašnik, vrijeme u kojem svatko može postati netko drugi. Dozvoljene su sve mogućnosti i ideje, ono što maštate postanite barem na jedan dan. Pokažite svoje kreativno umijeće i budite najbolja maska u gradu.
Zorin dom je pripremio za vas predstavu, humoresku „Dobri čovjek Bažulek“ a nakon nje ples pod maskama uz „Rivers band“ i prigodni domjenak.

Predstava "Dobri čovjek Bažulek" nastala je u koprodukciji sa zagrebačkim kazalištem KNAP u režiji Georgija Para i priča je to o malom hrvatskom čovjeku koji živi po pravilima i propisima i uživa u svojim malim radostima – sve dok ne upadne u žrvanj pravno-korupcijske mašinerije. Bažuleka utjelovljuje Mladen Vasary, a u predstavi još glume Ana-Marija Percaić, Iva Šimić, Giulio Settimo i Nino Pavleković. Scenografiju osmišljava Aljoša Paro, kostimograf je Morana Petrović a skladatelj Damir Šimunović. Majstori svjetla i tona su Robert Pavlić i Bojan Blažević.
Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek je hrvatki Svatković(Jedermann). On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve račune. Jednog dana se nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzorcima svoje nezaslužene i nesretne sudbine. U toj potrazi susreće se s mnogim ljudima nahvao, s različitim malim i velikim bogovima i božicama, s poslodavcima i vlastodršcima, političarima i menadžerima, poduzetnicima i bankarima, kamatarima i fiškalima...
 Bažulek nigdje ne nalazi pravdu ni razumijevanja, izdaju ga i najbliži prijatelji te na kraju shvaća da mogućnost oslobađanja leži u njemu samom. Strukture svijeta su samo fasada, a sloboda je uvijek ponuđen izbor. Za slobodu je potrebna hrabrost, osvještenje i odbacivanje nametnutih konvencija. Ako vlast, bilo koje vrste, nešto ne može podnijeti, jer na to nema odgovora, onda su to dobrota, iskrenost i osmijeh. Za kakav se izlazak iz svojih nedaća naposljetku opredijelio naš junak, doznat ćete na kraju predstave.

NA MASKENBAL ULAZ DOZVOLJEN SAMO MASKIRANIMA

Utorak, 13.2. u 20 sati