Novosti

27. prosinac 2017.

Kazalište za Udrugu "Zvončići" i moto klub Motolegija: "Važno je zvati se Ernest"

Predstava koja je prvi puta izvedena u Londonu 1895. godine svoju je prvu hrvatsku izvedbu doživjela 1910. godine u Zagrebu, a sada ju možete pogledati i u Zorin domu u režiji Maria Kovača, a na način da se radnja događa u Karlovcu i Generalskom Stolu.

Inscenacija najpoznatijeg dramskog djela rodonačelnika imidža, stila, travestije i nepopravljivog kozera, velikog pisca Oscara Wildea "Važno je zvati se Ernest". Ne znajući jedan  za drugoga, prijatelji Ivan i Otokar stvaraju dvostruke identitete koji im omogućuju odmak od okoline (od uloga i pravila koje im one nameću), ostvarivanje ciljeva, poigravanje društvenim konvencijama, slobodu i – zabavu. I možda bi sve to prošlo nezapaženo da obojica ne uzimaju ime Ernest, koje zbog značenja (onaj koji pokazuje ozbiljne osjećaje, tko je pouzdan i istinit), postaje jedan od glavnih razloga naklonosti djevojaka u koje se zaljubljuju. I sve bi to možda prošlo uz manje zapleta i nesporazuma da tu nije i pitanje davno nestalog djeteta, jedna stara ručna torba, tabakera s posvetom, stroga teta i guvernanta tajanstvene prošlosti. Ovako će se sve ispreplesti u iskričavu komediju zabuna, punu Wildeovih duhovitih (često i zajedljivih) opservacija o muško – ženskim odnosima, ljubavi, svijetu, životu. U dinamičnoj, duhovitoj i razigranoj režiji Marija Kovača, sve se to zapliće i raspliće, ni manje ni više nego u Karlovcu, tridesetih godina dvadesetog stoljeća. Ne mijenjajući temeljne odnose i motive, promjena mjesta radnje donosi jedan sasvim novi kontekst tekstu, ali i „omogućuje“ Karlovcu da se ogleda kroz novu prizmu.
Režija: Mario Kovač
Igraju:
Otokar Mihanović -  Vanja Gvozdić, Ivan Generalić – Peđa Gvozdić
Gospođa Agneza Bošković – Barbara Rocco, Gospođica Grozdana Bošković – Katarina Baban
Velečasni Caruso - Giulio Settimo, Gospođica Drakulić – Katarina Strahinić
Dragica Karas – Petra Cicvarić, Marko/Darko – Nino Pavleković

Predstava će igrati u srijedu 27. prosinca u 20 sati kao akcija za prikupljanje pomoći za Motolegiju te 28. prosinca u 20 sati kao pomoć za Udrugu "Zvončići".