Novosti

12. prosinac 2017.

Plesna predstava "Mystery"

Dopustite da vas provedemo kroz plesnu predstavu posvećenu detektivskom žanru. Svaka sličnost sa popularnim fiktivnim likovima Sherlockom Holmesom, Herculom Poirotom, dr. Watsonom, detektivom Marloweom, Augustom Dupinom... je namjerna.

Čitava predstava je jedna velika posveta samom žanru i njegovim autorima, ali ispričana na naš način, plesno. I to ne bilo kojim plesom, već street plesnim stilovima, razvijenim u posljednjih 40-ak godina. Djeluje nespojivo? S obzirom na specifičnost i kompleksnost samog projekta, na predstavi smo radili devet mjeseci, pa je s punim pravom možemo nazvati našom bebom. Popis umjetnika koji nas je nadahnuo za određene detalje je prevelik za ovu knjižicu, tako da je predstava posvećena čitavom jednom (pod)žanru – detektivskim romanima, i svim autorima istih.Tema misterioznog ubojice, koja nije čest motiv plesnih predstava, ovdje je obrađena kroz street i club plesne stilove što daje još jednu dodatnu posebnost predstavi, jer kako priča teče tako se izmjenjuju hip-hop, breakdance, house, locking i popping plesni stilovi, te njihova fuzija sa suvremenim plesnim izričajem. Naglasak nije samo na priči, već i načinu na koji je ispričana, s obzirom da su urbani plesni stilovi relativno mladi, a ovakavi plesni projekti veoma rijetki, ne samo na razini Hrvatske, već i šire. 
Plesači: Petar Bijelić, Irena Gerovac - Zrnić, Azra Gorić, Katarina Jelenčić, Goran Koprenica, Željka Kostanjšek, Viktorija Paljug, Jasna Pribanić, Ivana Rumenović, Petra Sanković, Mateo Trezner
Režija, dramaturgija i tekst: Goran Koprenica
Koreografija: Jasna Pribanić, Goran Koprenica