Novosti

19. listopad 2017.

Koncert: Diana Grubišić Ćiković

Harfistica Diana Grubišić Ćiković rođena je u Rijeci 1966. godine. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje za klavir stekla je u  Glazbenoj školi "Ivana Matetića Ronjgova" u Rijeci , a za harfu na Srednjoj glasbenoj in baletnoj šoli u  Ljubljani.  Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. 

Studij harfe završila je1994.godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na harfističkim seminarima kod prof. Catherine Michel (Francuska), i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u  Lovranu, u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva/Rusija ). Do sada je održala brojne solističke i komorne koncerte u zemlji i inozemstvu. U svibnju 2013.održala je četiri zapažena harfistička solo koncerta  na Svjetskom harfističkom festivalu u Rio de Janeiru, a 2014.zajedno s flautisticom Tamarom Coha nastupila je na 14. Svjetskom harfističkom festivalu u Sydneyu ( Austalija).
Kao solistica nastupala je uz pratnju Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, ansambla "Cantus" te Mađarskog simfonijskog orkestra). Snima za fonoteku Hrvatskog radija. Sa Riječkim klavirskim trijom snimila je nosač zvuka sa djelima hrvatskih autora (D. Pejačević, B. Bjelinski, V. Gržinić). U travnju 2007.godine izdavačka kuća Croatia Records objavila  je njen prvi solo  CD  "HARFOSFERA" sa djelima: Handela, Paradisija, Ph.E. Bacha, Spohra, Hindemitha, Tourniera, Hasselmansa te dva domaća autora – Ivane Lang I Dalibora Bernatovića. U prosincu 2008. zajedno s flautisticom Tamarom Coha Mandić objavila je i drugi CD "SLOW MOTION" (opet u izdanju " Croatia records"), a u pripremi je material za novi CD sa skladbama hrvatskih autora .
Više od dvadeset godina bila je solo harfistica  Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci,  a ostvarila je suradnje s većinom orkestara u Hrvatskoj i Sloveniji. Od 1994. godine do 2006.  predavala je harfu  na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci , a od 2002.godine je profesorica harfe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.  Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na domaćim i međunarodnim harfističkim natjecanjima. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i Svjetskog udruženja harfista  (World harp congress).

Koncert će se održati u Zorin domu 19 . listopada u 20 sati.

NA PROGRAMU:

A.Suriani:  Partita    
   -Preludio
   -Baletto
   -Pastorale
   -Gagliarda
  
 M. Grandjany: Children's Hour Suite op.25   
   -Into Mischief
   -Little Angle
   -Giddap Ponny
   -Playing in the Garden
   -Parade
   -The Sandman

Tomislav Uhlik: 29 Ti je varijacija tek

C. Salzedo:  Variations sur un theme ancien ( Varijacije na starinsku temu )  
R. Gliere:  Impromptu 
E. W. Khuene: Fantazija ne teme iz opere " Evgenij Onjegin" P. I.   Čajkovskog        

Četvrtak, 19. listopad u 20 sati