Novosti

20. rujan 2017.

Uspješna sezona u Zorin domu sa čak 350 manifestacija

Kazalište Zorin dom ostvarilo je vrlo uspješnu kazališnu sezonu 2016/2017 u kojoj je odigrano 350 predstava i drugih programa, a gledalo ih je 82436 gledatelja. Sezona je trajala od 1. rujna 2016. do 31. kolovoza 2017. godine te je ostvaren prihod preko milijun kuna.

Sudjelovalo se na  21 festivalu od čega na 4 inozemna festivala (Litva, Turska, Bosna i Hercegovina), a gostovalo se u brojnim gradovima i manjim mjestima. Odigrane su četiri nove premijere, a od mnoštva osvojenih nagrada potrebno je istaknuti Nominaciju za nagradu hrvatskog glumišta u 2016. u kategoriji za najbolju lutkarsku predstavu (lutkarska predstava "Veliko pužovanje") ili predstavu za djecu i mlade. Baletni i dramski studio Zorin doma pohađalo je 400 djece.

U narednoj sezoni 2017/2018 očekuje nas nekoliko premijera, a prva će igrati 29. rujna u 20 sati. Riječ je o novoj predstavi profesionalne produkcije "Važno je zvati se Ernest", autora Oscara Wilde u dramaturškoj obradi Ane Prolić i režiji Maria Kovača. Dramski studio Zorin doma priprema premijeru predstave "Jaje" autora Zlatka Krilića u režiji Sanje Hrnjak koja je planirana za studeni, a u drugom djelu sezone predstavit će se još dvije nove premijere: "Dobri čovjek Bažulek", autor Nino Škrabe, režija Georgij Paro, koprodukcija kazalište KNAP i kazalište Zorin dom te nova dječja predstava autorice Petre Cicvarić "U potrazi za slovom R" za čiji je tekst autorica Petra Cicvarić osvojila treće mjesto na natječaju za najbolji tekst za djecu i mlade "Mali Marulić" u Splitu