Novosti

26. lipanj 2017.

Koncert: Marta Schwaiger, Domagoj Guščić

Marta Schwaiger rođena je u Zagrebu  gdje je započela učiti solo pjevanje kod prof. Hreljanovića. Studij je nastavila  u Beču,  na Vienna Konservatoriumu  gdje je i diplomirala u klasi prof. Fontane.

Tijekom studija usavršavala je vokalnu tehniku kod prof. Natele Nicoli i KS Elene Filipove, a interpretaciju kod maestra Roberta Homena. Pohađala je majstorske tečajeve kod Laurenca Cummingsa, Catherine Denley....... Postala je stipendistica opernog studija u Gijónu za majstorski tečaj Fiorenze Cedolins za ljeto 2016. Budući solistički projekti uključuju sudjelovanje na Zagrebačkom Biennalu te na festivalu IPW u Bjelovaru.Među najistaknutijim nastupima su koncertne izvedbe dijelova Verdijevih opera Rigoletto (uloga Gilde) te Trubadur (uloga Ines) u Diano Marini i San Remu pod ravnanjem Paola Bianchija, uloga Jungfer u Weberovoj operi "Der Freischütz" pod ravnanjem Matije Fortune (Neue Studiobühne Wien), sudjelovanje na gala koncertu Dunje Vejzović uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka , te sopranska solistička dionica u praizvedbi Requiema Srećka Bradića u koncertnoj dvorani V.Lisinskog u Zagrebu.
Domagoj Guščić (Zagreb, 1982.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Đure Tikvice. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga, među kojima se ističu Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Ivan Urvalov, Irina Kataeva i mnogi drugi. Tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Aktivan kao solisti i komorni glazbenik, Domagoj je nastupao u Austriji, SADu, Norveškoj, Rusiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Italijim Mađarskoj i Sloveniji. Također je održao recitale u Zagrebu i mnogim drugim gradovima diljem Hrvatske. Nastupao je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra Muzičke akademije, Zagrebačkog omladinskog komornog orkestra te komornog orkestra glazbene škole Pavla Markovca. Od 2008. član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Od 2012. stalno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao umjetnički suradnik.
Koncert će se održati na Starom gradu Dubovac u ponedjeljak, 26. lipnja u 21 sat.
Na programu će biti skladbe ruskih kompozitora:
(Čajkovski, Rahmanjinov, Rimski-Korsakov, Šostakovič)