Novosti

29. travanj 2017.

Plesna predstava "Mystery" u izvedbi Karlovačke plesne reprezentacije

Plesna predstava "Mystery" u izvedbi Karlovačke plesne reprezentacije dočarava  atmosferu detektivskih klasika i podsjeća na velikane detektivskog žanra i njihove popularne likove kroz ples kao granu umjetnosti. Karlovački plesači različitih plesnih profila oslobodit će svoju kreativnost unutar zadanih okvira detektivske priče i osobnog plesnog vokabulara.

Predstava je inspirirana poznatim kriminalističkim romanima Agathe Christie i Arthura Conana Doylea, tj. njihovim glavnim likovima Herculom Poirotom i Sherlockom Holmesom. Duo detektiva pokušava razriješiti misteriozno ubojstvo iz lokalnog bara, dok mnoštvo sumnjivaca čini sve kako njihove mračne tajne ne bi isplivale na vidjelo. Hoće li napeta igra mačke i miša uroditi plodom i da li će detektivi uhvatiti (pravog) ubojicu?
Raymond Chandler jednom je rekao “Idealan misterij je onaj koji bi pročitali sve i da kraj nedostaje.” Upravo to je bila nit vodilja u izradi ove predstave. Tema misterioznog ubojice, koja nije čest motiv plesnih predstava, ovdje je obrađena kroz street i club plesne stilove što daje još jednu dodatnu posebnost predstavi, jer kako priča teče tako se izmjenjuju hip-hop, breakdance, house, locking i popping stilovi te njihova fuzija sa suvremenim plesnim izričajem. Naglasak nije samo na priči, već i načinu na koji je ispričana s obzirom da su urbani plesni stilovi relativno mladi, a ovakavi plesni projekti veoma rijetki, ne samo na razini Hrvatske, već i šire.
"Mystery" se može pogledati u Zorin domu u:
- četvrtak 4.5. u 18 sati
- petak, 5.5. u 20 sati
- subota, 6.5. u 20 sati

Režija i dramaturgija: Goran Koprenica

Koreografija i odabir glazbe: Jasna Pribanić i Goran Koprenica

Plesači: Petar Bijelić, Irena Gerovac Zrnić, Azra Gorić, Katarina Jelenčić, Goran Koprenica, Željka Kostanjšek, Viktorija Paljug, Jasna Pribanić, Ivana Rumenović, Petra Sanković, Mateo Trezner