Novosti

14. veljača 2017.

VALENTINOVO U ZORIN DOMU I AQUATICI

Valentinovo ili Dan zaljubljenih slavi se diljem svijeta na različite načine, a obilježavanju se već tradicionalno priključuje i kazalište Zorin dom svojim bogatim programom. Ovaj lijepi ljubavni dan ne treba ograničavati samo na zaljubljene parove jer je to dan koji veliča sve vrste ljubavi pa tako i ljubav prema djeci, roditeljima, prijateljima i svima koje nosimo u srcu.

IZLOŽBA

U utorak, 14.2.2017. u 19:30 sati, akademski slikar Alfred Freddy Krupa otvorit će izložbu svojih radova pod nazivom „Moderno slikarstvo tušem i primjena u suvremenom modnom dizajnu“ kojom će se nakon dvadeset godina ponovno predstaviti u Zorin domu. Početkom 1998. godine Krupa je izabran za prvog voditelja likovnog studija i galerije Zorin dom gdje ostaje raditi do dobivanja stipendije vlade Japana i odlaska na poslijediplomski istraživački studij u Tokio.
Osim što je akademski slikar (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, 1995.), Krupa je i profesor crtanja i slikanja (Inst.za školstvo RH, 2005.), počasni sveučilišni profesor suradnik lijepih umjetnosti (Sveučilište Carlos Albizu-Miami Campus, 2016.), počasni akademik društvenih znanosti (IASS-Palm Beach, 2016.), Doctor comitat. caus. (Instituto dos Docentes do Magistério Militar do Mato Grosso do Sul, Brasil,2016.), Majstor akvarelista (IWS Globe, Hong Kong, 2017.).
Višestruko je nagrađivan i odlikovan za svoj umjetnički rad u Hrvatskoj i svijetu, uključujući: Predsjednička medalja za životno djelo (US. Pres. B.Obama), Medalja Maršal Trompowsky za izuzetan doprinos kulturi, obrazovanju i međunarodnoj suradnji (IDMM, Brasil), Godišnja nagrada Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb za 2016. godinu i drugo.
Izložbom „Moderno slikarstvo tušem i primjena u suvremenom dizajnu“ Krupa će izložiti seriju tuševa iz perioda 2014.- 2017. od kojih su neki od njih upotrebljeni kao posebni otisci u najnovijoj ekskluzivnoj modnoj kolekciji Igora Dobranića "Proljeće - ljeto 2017.", a dio te kolekcije također će biti predstavljen u sklopu Krupine izložbe.
Tekst o Krupinom crtačkom radu, koji je uključen u katalog, napisao je njemački likovni kritičar Dr. Jürgen Weichardt koji rad ovog umjetnika vidi "mostom između europskog i japanskog suvremenog slikarstva".

KONCERT JELENE RADAN

Nakon otvorenja izložbe večer će uveličati i koncert glazbenice Jelene Radan pod nazivom "Večer ljubavi uz Fado" sa početkom u 20 sati. Na gitari će nastupiti Pedro Abreu, a kao gost pojavljuje se Miroslav Navračić (harmonika). Na programu su najljepše fado pjesme i kratko putovanje Jeleninim albumom "Voyage".

Zagrebačka pjevačica Jelena Radan započela je svoj glazbeni put i potragu kao tinejđerka u nekoliko bendova, nastupajući u zagrebačkim klubovima. Zatim se okušala kao solistica u mjuziklu "Sarajevski krug" u kojem je s još četrdesetak kolega na sceni nastupila desetak puta u Koncertnoj dvorani Lisinski, svim kazalištima u Hrvatskoj, u "Theater den an der Wienne" u Austriji te u Škotskoj, Njemačkoj, Americi. Objavljen je i album na hrvatskom i engleskom "Sarajevski krug" i "Sarajevo circle". Do sada je objavila samostalni album "Nije kraj" te live album "Moja potraga za fadom", a početkom listopada 2006. objavljen je i album "Novi dan" pod etiketom izdavačke kuće ".Scardona". Na albumu "Novi dan" imala je dvije nominacije za nagradu "Porin". Sudjelovala je na Međunarodnom festivalu francuske šansone, pobijedila na istoj, a bilo je zanimljivo i čuti je u animiranom filmu "Legenda o medvjedu" u kojem pjeva pjesmu Phil Collinsa, a koju je u originalu otpjevala Tina Turner. Otpjevala je i pjesmu za animirani film „Princ iz Egipta“ koju je u originalu izvela Ofra Haza. Zajedno s Edijem Matićem pokreće akciju podrške sigurnosti u prometu posebno za mlade vozače; omot albuma „Nije kraj“ oprema naljepnicom s Braillovim pismom za slijepe  kao i album „Novi dan“ koji sadrži karticu s Braillovim pismom za slijepe. Na poziv MUP-a, pridružuje se, zajedno sa svojim kolegicama iz grupe Meritas akciji „Manje oružja, manje tragedija“ te za tu priliku snimaju pjesmu „Čudesan svijet“. Surađivala je s Parnim valjkom na pjesmi „Sexy mama“, a sa svojim glazbenicima, imala je također priliku nastupiti u sklopu hrvatske turneje Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića. Nastupala je i s Matijom Dedićem, na albumima surađivala s Marijanom Brkićem, Dejanom Oreškovićem...
Suradnja s Meritas je iz autorske prerasla u koncertnu sa zajedničkim glazbenim programom „When tomorrow comes“. Iznimno cijeni glazbenike, autore, aranžere i producente s kojima radi i koji joj svojim talentom i znanjem pomažu da se predstavi na svoj način.
"Moja potraga za fadom" predstavlja svoj glazbeni istup, glazbenu priču koja je iz njenog intimnog svijeta doživljavanja i slušanja glazbe u kojem je zavoljela fado, izrasla u pjevanje priče publici o toj glazbi natopljenoj stanjem i osjećajem saudade, čežnjom i boli. Koncerti u Dioklecijanovim podrumima, Trogirskoj katedrali, šibenskom, zadarskom, rovinjskom kazalištu, u Tvornici u Zagrebu, u domovima kulture i drugim primjerenim pozornicama te svi oni koncerti koji tek slijede u prekrasnim ambijentima, dali su joj potvrdu da publika traži i istinski zna uživati u prekrasnoj glazbi.

Slatkovodni akvarij Karlovac - AQUATIKA

Svaki posjetitelj koji kupi ulaznicu za koncert, ostvaruje 50% popusta na cijenu ulaznice u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac! Prije samog koncerta, zaronite zajedno sa svojom partnericom/ partnerom u podvodni svijet rijeka i riba. Tamo vas očekuje i poseban poklon na Dan zaljubljenih, a to je profesionalno slikanje parova za jednu lijepu uspomenu na taj dan. Osim toga, možete sudjelovati i u foto natječaju za izbor najromantičnije vlastite fotografije u akvariju te time osvojiti vrijedne nagrade – dvije godišnje ulaznice za akvarij!

Sretno Valentinovo od srca vam žele Zorin dom i Aquatika!

Utorak, 14.2. u 19:30 sati  - IZLOŽBA      20 sati - KONCERT


Cijena ulaznice - 30 kn