Novosti

30. prosinac 2015.

Doček Stare godine uz "Karlstadt Kunst Cabaret" i prigodni program

Dok svi ispraćaju Staru godinu, u Zorin domu se priprema nešto potpuno drugačije i nesvakidašnje: Doček Stare! Ova originalna manifestacija se održava 30. prosinca uz predstavu "Karlstadt Kunst Cabarett" i prigodni program. 
U predstavi Pelivani na duhovit i zanimljiv način dočaravaju kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU.

Otkrivaju nam kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. Kontrastiranjem situacija i povijesnih činjenica na kabaretski način inscenirala bi se jedna smiješna strana karlovačke povijesti. Ponukani idejom Karlovaca kao Hrvatske u malom i Karlovca kao tranzicijskog centra koji su oduvijek nastanjivali i posjećivali ljudi iz svih krajeva Hrvatske, dio te smiješne strane povijesti primijenit će se i na Hrvatsku. Tko smo i kuda idemo, jedno je od temeljnih pitanja kojim će se ovaj kabaret baviti.
Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju koji kroz pjesmu, suze i smijeh oživljavaju povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije.
"Svi putevi vode u Rim, a svi putevi vode kroz Karlovac..."
Režija: Peđa Gvozdić
Sudjeluju: Peđa Gvozdić, Giulio Settimo, Vanja Gvozdić, Adam Skendžić, Nenad Pavlović, Ivan Ćaćić, Petra Cicvarić, Sara Lustig, Petra Šarac, Azra Gorić, Nino Pavleković, Dominik Karakašić
Osim na 30.12. u 20 sati, predstavu se može pogledati:
- 10.12. u 20 sati
- 11.12. u 20 sati
- 29.12. u 20 sati