Novosti

18. rujan 2015.

Dječja predstava "Peća i vuk" sudjeluje na 48. PIF-u

Međunarodni festival kazališta lutaka PIF je festival na kojem se predstavljaju najpoznatija lutkarska kazališta i predstave. Jedinstveni je takav festival u Zagrebu i Hrvatskoj. Predstavama, izložbama, okruglim stolovima, seminarima, lutkarskim radionicama, filmovima, izdavačkom djelatnošću, uličnim programima i različitim drugim događanjima predstavlja se hrvatsko i svjetsko lutkarstvo.

48. Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF održat će se od 14. do 19. rujna, a u svom će službenom programu prikazati trinaest predstava iz devet zemalja i pružiti publici pregled europskog, domaćeg i regionalnog lutkarstva. Ovogodišnji PIF ravnopravno predstavlja tri različite tendencije u lutkarstvu – repertoarne predstave u kojima se demonstrira vještina tradicionalnog lutkarstva, predstave koje eksperimentiraju i proširuju
lutkarsku formu te novi trend europskog kazališta – predstave namijenjene najmlađoj publici koja se prvi put susreće s kazalištem.
Kazalište Zorin dom sudjelovat će na ovogodišnjem PIF-u sa lutkarskom predstavom "Peća i vuk" nastalom prema motivima narodne priče, 18. rujna u 13 sati.
Predstava je do sada već gostovala na festivalu "Vukovarsko lutkarsko proljeće" te u brojnim gradovima i mjestima (Vukovar, Županja, Vinkovci, Orašje, Velika Gorica).