Novosti

23. rujan 2023.

Mjuziklom "Pepeljuga" započinjemo novu kazališnu sezonu

Krećemo u novu kazališnu sezonu 2023./2024. i jako nas veseli što vam za početak možemo ponuditi našu novu spektakularnu predstavu (mjuzikl) „Pepeljuga“.

Ovaj je mjuzikl imao premijeru 19.5.2023. i nadmašio je sva očekivanja publike i struke. Na njemu su marljivo i danonoćno radili brojni izvođači, veliki i mali, svi istim žarom i ljubavlju vođeni čvrstom i nadasve stručnom rukom naše Sanje Hrnjak, voditeljice Dramskog studija Zorin doma. Sve su to popratili i naši mediji svojim pozitivnim pisanjem i izvještavanjem.

Mjuzikl „Pepeljuga“ uprizorenje je hrvatske inačice istoimene omiljene bajke. Književni velikan Vladimir Nazor, kao slikar starodrevnog vremena, tu je klasičnu priču veristički prenio u naše podneblje. Postavljanjem na scenu ovog zaboravljenog dramskog djela, kojeg se moglo pronaći samo u ponekom antikvarijatu, na jedinstven način oživjela je vrijedna hrvatska kulturna baština. Nazorova Pepeljuga pastirica je Anka. Umjesto čudotvorne vile, pomaže joj dobra krava. Jednostavna je to, a duboka priča o stvarnim ljudima, o patnji, nepravdi, ali i o snazi oprosta, koji vodi do sretnog kraja. Tematski je aktualna i to više nego ikada, jer se danas više nego prije - dobrotu ponižava. Samo rijetki je prepoznaju i cijene. I u stanju su stati na njezinu stranu. Često su to oni od kojih to najmanje očekujemo – kao izlaz koji nismo predvidjeli i nismo računali na njega. To osjećanje za više oblike snage, moći i energije, preneseno je iz knjige na scenu - nježno i melankolično, a istovremeno eruptivno i dinamično. I kako je napisala jedna gledateljica: „Mjuzikl „Pepeljuga“, u kompleksnom izričaju glazbe, riječi, svijetla, boja, talasanja tijela ukupnog ansambla, dramatične i ujedno radosne buke orkestralnih i glasovnih tonova, stvorili su u jednom dahu neslućenu energiju, koja se prelila svom snagom u gledalište, kao najimpresivnija oluja mogućih emocija“. Ova „Pepeljuga“ nije bajka u kojoj je slika svijeta izgrađena isključivo na iracionalnim, nadnaravnim elementima koji donose brzopotezna i instant rješenja problema bez uložena truda. Ništa vrijedno ne nastaje preko noći, pa tako nije nastao niti ovaj mjuzikl.

Tekst: Vladimir Nazor
Dodatni tekstovi songova: Zvjezdana Ladika
Režija: Sanja Hrnjak
Autori glazbe: Ivica Šimić & Ante Gelo
Autor glazbenih aranžmana i orkestracija: Ante Gelo

SUBOTA, 23.9. U 20 SATI  
PETAK, 6.10. U 20 SATI  

ONLINE ULAZNICE   
https://zorin-dom.mojekarte.hr/hr/all.html