Novosti

04. studeni 2022.

Zagrebačka premijera predstave "Semafor"

"Semafor" će igrati na SCENI VIDRA u Zagrebu u petak, 4. studenoga u 20 sati, a već sljedeći dan, 5. studenoga u 20 sati možete pogledati predstavu u Zorin domu. Prihod od izvedbe u Karlovcu namijenjen je za pomoć Udruzi Frendofon.

Ovo je priča o raspadanju  i sastavljanju jedne obitelji koja saznaje kako jedan njihov član, najmlađi sin Vigo, ima poremećaj u spektru autizma. Cijelu priču ispričat će vam Vigova sestra Mila i to u policijskoj stanici, ali zašto se Mila nalazi upravo tamo, saznat ćete sami.

Ova predstava želi publiku uvući u Vigov svijet, pokazati gledateljima što se događa tom mladiću u glavi, zašto reagira na sebi svojstven način te zašto mu je tako teško prilagoditi se društvenim normama. Ovom predstavom želimo na topao način maknuti stigmu s autizma te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drugačije u sebi.

Predstava je nastala u suradnji sa Udrugom Frendofon koja se bavi inkluzijom djece i mladih s teškoćama u razvoju organiziranjem inkluzivnih evenata kojima se želi educirati, upoznati i pokazati društvu u cjelini kako prihvatiti "različitosti" sa svim njihovim potencijalima i teškoćama.

Scena Vidra
4. studenoga u 20 sati

Gradsko kazalište "Zorin dom"
5. studenoga u 20 sati