KaKaFe festival

Krajem kazališne sezone 2013./2014. održalo se prvo izdanje KArlovačkog KAzališnog FEstivala, odnosno KAKAFE-a.

Festival je utemeljio Grad Karlovac na inicijativu tadašnjeg ravnatelja Srećka Šestana, a nastao je kao ideja nakon uočene potrebe i želje domaće publike, ali i gostiju grada Karlovca za dodatnim kazališnim sadržajem u ljetnim mjesecima. KAKAFE je potom uklopljen u skup događanja koja su se odvijala u periodu od dva tjedna uoči rođendana grada Karlovca, 13. srpnja.

Program festivala čine predstave različitih kazališnih žanrova kako bi se publici ponudio pregled ponajboljih naslova koji su nastajali u domaćim, ali i inozemnim kazalištima, pritom vodeći računa o raznolikosti sadržaja, ali ponajviše kvaliteti.
Festival se održava od 23. lipnja do 13. srpnja i sastavni je dio proslave rođendana grada Karlovca pod nazivom “Zvjezdano ljeto”.
U sklopu KaKaFe-a djeluje i Hrvatska flautistička akademija.

Hrvatska flautistička akademija


Najpoznatija ljetna akademija majstorskog tečaja flaute u ovom dijelu svijeta: CROATIA FLUTE ACADEMY održava se u Karlovcu u Gradskom kazalištu “Zorin dom”.

Događaj je posvećen klasičnom flautističkom repertoaru i interpretaciji te predstavlja glazbeno-edukativni događaja na najvišoj svjetskoj razini.

CFA je jedinstven u ovom dijelu svijeta jer ovakvo događanje, u trajanju od tjedan dana, s tako visokom razinom međunarodnih edukatora i predavača ne postoji niti u jednoj drugoj zemlji jugoistoka Europa, u geografskom prostoru od Beča do Atene!

Četrdesetak profesora i petstotinjak sudionika iz 30 zemalja do sada je u deset godina postojanja prisustvovalo ovoj manifestaciji posvećenoj proučavanju umjetnosti sviranja flaute i promicanju flautista i flautista kao glazbenih umjetnika.

Osnivači i pokretači Hrvatske flautističke akademije su producent Petar Ćurić u suradnji s Gradskim kazalištem “Zorin dom”, Gradom Karlovcem, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačkom filharmonijom.

Kakafe 2024.
Program festivala